Eπισκέψιμο Οινοποιείο

Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις

Οδυσσέας Ελύτης

Στόχος - Δέσμευση

Σε επιλεγμένα τμήματα της Λεσβιακής γης,  σε συνθήκες κατάλληλες για την καλλιέργεια πιστοποιημένων βιολογικών αμπελώνων καλλιεργούμε  επιτρεπόμενες τοπικές ποικιλίες με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αναδεικνύουμε  τα χαρακτηριστικά του  Λεσβιακού αμπελώνα και των ξεχωριστών αμπελοτόπων του. Στόχος μας για τα επόμενα δύο έτη είναι η δέσμευση ως προς την βιωσιμότητα, μέσω της μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, της υιοθέτησης πρακτικών κυκλικής οικονομίας και της χρήσης ανακυκλώσιμων συσκευασιών. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα πιο πράσινο μέλλον, επενδύοντας σε υπεύθυνες πρακτικές και καινοτομίες που προωθούν την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την αρμονία μεταξύ επιχειρηματικότητας και περιβάλλοντος, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες που σέβονται τον πλανήτη μας, που τόσο απλόχερα μας προσφέρει τους καρπούς του.

Χώρος Παραγωγής

Η διαδικασία παραγωγής κρασιού είναι ένα μαγευτικό ταξίδι από το αμπέλι στο ποτήρι. Ξεκινά με την επιλογή των καλύτερων σταφυλιών, που συλλέγονται προσεκτικά και μετατρέπονται σε χυμό. Κάθε σταφύλι καλλιεργείται με φροντίδα και κάθε σοδειά ωριμάζει με υπομονή, απορροφώντας τη γεύση της  γης και το άρωμα του ήλιου. Στη συνέχεια, ο μούστος ζυμώνεται σε βαρέλια, όπου η φύση και ο χρόνος συνεργάζονται για να δημιουργήσουν τις μοναδικές γεύσεις και αρώματα. Ελεγχόμενες θερμοκρασίες ζυμώσεων, διαρκής προσπάθεια ανάδειξης των χαρακτηριστικών των ποικιλιών και των αμπελοτόπων με ξεχωριστές οινοποιήσεις και συνεχή παρακολούθηση, είναι μερικά από όλα αυτά που γίνονται κατά τη διάρκεια της οινοποίησης και αναδεικνύουν την αγάπη μας και την προσοχή μας στους οίνους που παράγουμε. Κάθε στάδιο, από τη συγκομιδή μέχρι την παλαίωση, φέρει την τέχνη και την παράδοση, αποκαλύπτοντας τελικά ένα κρασί που αφηγείται την ιστορία του τόπου του και προσκαλεί σε στιγμές απόλαυσης.

ktima oinoforos 5

Κελάρι

Ιδιαίτερη παροχή του κτήματος αποτελεί η γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού. Οι επισκέπτες περιηγούνται στο κελάρι, ξεναγούνται από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και ενημερώνονται για την διαδικασία παραγωγής κρασιών. Τα δρύινα βαρέλια και οι συλλογές παλαιών αντικειμένων κρασιού εντυπωσιάζουν και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία.

Aμπελώνες - Καλλιεργούμενες Ποικιλίες

Στην καρδιά της Λέσβου, στους αμπελώνες του Καριώνα και του Μεγαλοχωρίου, ο Οινοφόρος δημιουργεί εκλεκτούς οίνους που αναδεικνύουν την πλούσια κληρονομιά και τη μοναδική ταυτότητα του νησιού. Με βαθιά γνώση της τέχνης της αμπελουργίας και σεβασμό προς τη γη, καλλιεργούνται με μεράκι και φροντίδα ποικιλίες που ενσαρκώνουν την αυθεντικότητα και την πολυμορφία  του λεσβιακού αμπελώνα.
Οι αμπελώνες του Οινοφόρου φιλοξενούν τις εξαιρετικές ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο, Αθήρι, Μαντηλαριά, Φωκιανό και Βάψα. Κάθε σταφύλι εκφράζει τον μοναδικό χαρακτήρα του και ακολουθώντας σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, αλλά και παραδοσιακές τεχνικές, δημιουργούνται κρασιά που παντρεύουν την αυθεντικότητα με την καινοτομία.

Ετικέτες Κρασιών

Το οινοποιείο  φέρει την παράδοση και την τέχνη του οίνου μέσα από πέντε εξαιρετικές ετικέτες που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και την ποιότητα των τοπικών ποικιλιών της Λέσβου

ktima oinoforos

Δάφνις και Χλόη

Μια σειρά τοπικών οίνων, διαθέσιμη σε λευκό και ερυθρό  ξηρό, που παντρεύει αρμονικά την παράδοση με τη σύγχρονη οινοποίηση. Το όνομα αντλεί έμπνευση από τον διάσημο ερωτικό μύθο του Λόγγου, ενώ η ετικέτα αναπαριστά τα πρόσωπα της ιστορίας. Η σειρά διαθέτει Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη και Βιολογική Πιστοποίηση.

  • Το βιολογικό λευκό ξηρό Δάφνις και Χλόη (λευκή οινοποίηση από ερυθρωπά σταφύλια) με το διακριτικό άρωμα και τη λεπτή γεύση εντυπωσιάζει με την  καθαρότητα και τη φρεσκάδα του. Αποτελείται από τις τοπικές ποικιλίες Καλλονιάτικο, Φωκιανό, Ασύρτικο και συνοδεύει ιδανικά  λευκά κρέατα, ψάρια, θαλασσινά. Σερβίρεται στους 9-11 °C.
  • Το βιολογικό κόκκινο ξηρό Δάφνις και Χλόη με το βαθυκόκκινο χρώμα  έχει νότες μικρών κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, πλούσιο άρωμα και μακρά επίγευση. Αποτελείται από Μανδηλαριά, Βάψα και Φωκιανό.

Μάκαρα

Ένα φίνο ερυθρό ξηρό κρασί, που αναδεικνύει τα πλούσια αρώματα της Λεσβιακής γης και παράγεται από τις τοπικές ποικιλίες Φωκιανό και Καλλονιάτικο. Σερβίρεται στους 16ο -18 οC και συνοδεύει ιδανικά κυνήγι, πικάντικα φαγητά, τυριά και κόκκινα κρέατα. Το όνομα του είναι φόρος τιμής στον πρώτο βασιλιά της Λέσβου, τον Μακάριο, πατέρα ηρώων και βασιλέων, σύμβολο της παντοδυναμίας και της ευγονίας. Η ετικέτα του κρασιού κοσμείται από το παγώνι, το οποίο συμβολίζει την ομορφιά και την κομψότητα. Το Μάκαρα διαθέτει Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη.

ktima oinoforos 10

DOLCE KLEOPATRA

Το κόκκινο ημίγλυκο με το ζωηρό κόκκινο χρώμα, τα διακριτικά και ιδιαίτερα αρώματα κόκκινων φρούτων και την έντονη και γλυκόπιοτη γεύση αποπνέει πολυτέλεια και γοητεία. Αποτελείται από Φωκιανό, Καλλονιάτικο και Μοσχάτο. Συνοδεύει έντονες γεύσεις, πικάντικα τυριά, αλλά και φρούτα. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την οικογένεια Πατερέλλη, προσδίδοντας μια νότα παράδοσης.

ktima oinoforos 11

ROSE KLEOPATRA

Ένα ροζέ ξηρό με λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα, ιώδεις ανταύγειες και ευχάριστη οξύτητα. Αποτελείται από Φωκιανό και Σαββατιανό, ενώ συνδυάζεται με λευκά κρέατα, μαλακά τυριά και αλλαντικά. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την οικογένεια Πατερέλλη, προσδίδοντας μια νότα παράδοσης.

ktima oinoforos 12

Πιστοποιήσεις - Βραβεία

Επί σειρά ετών τα κρασιά του Οινοφόρου  συμμετέχουν σε  γευσιγνωσίες  και εκθέσεις  σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε  τις γευσιγνωσίες σε  Νέα Υόρκη Αμερικής και στο King George  στην Αθήνα και εκθέσεις, όπως το Fancy Food Show στο San Francisco, The Gold Of Greece, τη διεθνή έκθεση κρασιού «Sial China 2013» στη Σαγκάη, την «Prowine» στην Κίνα το 2014, τη FOOD Expo 2015 στην Αθήνα, την Έκθεση της ΗΟRECA 2016 και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επισκεψιμότητα

Ανακαλύψτε τη μαγεία του κρασιού μέσα από μια αξέχαστη ξενάγηση στο οινοποιείο μας από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας. Εκεί που η παράδοση συναντά την τέχνη της σύγχρονης οινοποίησης, θα βυθιστείτε στον  κόσμο του κρασιού, γνωρίζοντας από κοντά τα μυστικά της παραγωγής, τη γοητεία των τοπικών ποικιλιών και την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε φιάλη.
Τα είδη της ξενάγησης που προσφέρονται έχουν ως εξής:

Απλή Ξενάγηση. Απολαύστε μια περιήγηση στους χώρους του οινοποιείου και του κτήματος, με πλούσια ενημέρωση για την ιστορία και την παράδοση του Οινοφόρου, τα στάδια παραγωγής των εκλεκτών κρασιών μας, καθώς και για τις δράσεις και τις εμπειρίες που προσφέρει το επισκέψιμο οινοποιείο.

Η ξενάγηση διαρκεί 40 λεπτά και προσφέρεται με κόστος 5€ ανά άτομο, ενώ για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν.

Ξενάγηση με Γευσιγνωσία. Ζήστε μια ολοκληρωμένη εμπειρία οινογνωσίας, με ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου και γευσιγνωσία των πέντε εκλεκτών ετικετών κρασιών μας, συνοδευόμενη από επιλογές που καλύπτουν κάθε γούστο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:

  • Ένα plateau τυριών, με κόστος 20€ ανά άτομο και διάρκεια ξενάγησης 1 ώρα και 15 λεπτά, ή
  • Ένα ολοκληρωμένο δείπνο τριών σταδίων με απεριόριστη κατανάλωση κρασιών, διάρκειας 2 ωρών, με κόστος 50€ ανά άτομο.

Σχολικές Ξεναγήσεις στον Οινοφόρο Λέσβου, όπου οι μαθητές περιηγούνται στο κελάρι με τα δρύινα βαρέλια και ενημερώνονται για τα στάδια παραγωγής  από το σταφύλι στο κρασί. Παρατηρούν εργαλεία,  μηχανές οινοποιίας του  παρελθόντος και συλλογές παλαιών αντικειμένων  κρασιού, ενώ εξοικειώνονται με την πολιτιστική κληρονομιά και τον  οινικό πολιτισμό προηγούμενων αιώνων. Έτσι, επιτυγχάνεται η γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη τους σε ένα πλαίσιο εποικοδομητικής και παιγνιώδους εξερεύνησης.

Φόρμα Ενδιαφέροντος









    Μέσα από την οινογευσία, θα γευτείτε μοναδικές ποικιλίες, θα μάθετε τα μυστικά της γευσιγνωσίας και θα συνδυάσετε το κρασί με τοπικά εδέσματα που  αναδεικνύουν τη γεύση του. Ο σεφ μας και η ομάδα του με στόχο να επιτύχουν τους τέλειους γευστικούς συνδυασμούς που αναδεικνύουν το κρασί, ετοιμάζουν  για εσάς εδέσματα της Μεσογειακής Κουζίνας χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης. Οι γεύσεις και τα αρώματα που θα απολαύσετε από  τις βεράντες του οινοποιείου με θέα το Αιγαίο πέλαγος, συνθέτουν μια εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα.

    Είτε είστε λάτρης του κρασιού είτε απλά αναζητάτε μια ξεχωριστή εμπειρία, η ξενάγηση στο οινοποιείο μας θα σας εμπνεύσει και θα σας αφήσει με αξέχαστες  αναμνήσεις.

    Συχνές Ερωτήσεις

    Το Οινοποιείο βρίσκεται στην Βιομηχανική Ζώνη Ουτζάς, Καρά Τεπές, Τ.Κ. 81100 Μυτιλήνη, Λέσβος
    https://maps.app.goo.gl/H7mrnuXDMy1jBSNXA

    Χρειάζεται να κάνετε κράτηση για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://oinoforoswineryevents.com/winery/

    Τα είδη της ξενάγησης που προσφέρονται έχουν ως εξής:

    • Απλή ξενάγηση. Απολαύστε μια περιήγηση στους χώρους του οινοποιείου και του κτήματος, με πλούσια ενημέρωση για την ιστορία και την παράδοση του Οινοφόρου, τα στάδια παραγωγής των εκλεκτών κρασιών μας, καθώς και για τις δράσεις και τις εμπειρίες που προσφέρει το επισκέψιμο οινοποιείο. Η ξενάγηση διαρκεί 40 λεπτά και προσφέρεται με κόστος 5€ ανά άτομο, ενώ για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν. Συνολική διάρκεια ξενάγησης 40 λεπτά.
    • Ξενάγηση με Γευσιγνωσία. Ζήστε μια ολοκληρωμένη εμπειρία οινογνωσίας, με ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου και γευσιγνωσία των πέντε εκλεκτών ετικετών κρασιών μας, συνοδευόμενη από επιλογές που καλύπτουν κάθε γούστο.
      Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:
      Ένα plateau τυριών, με κόστος 20€ ανά άτομο και διάρκεια ξενάγησης 1 ώρα και 15 λεπτά, ή
      Ένα ολοκληρωμένο δείπνο τριών σταδίων με απεριόριστη κατανάλωση κρασιών, διάρκειας 2 ωρών, με κόστος 50€ ανά άτομο.
    • Για την απλή ξενάγηση, ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 10 άτομα. Σε περίπτωση που το πλήθος των ατόμων δεν συμπληρωθεί, γίνεται ομαδοποίηση των αιτήσεων και σας ενημερώνουμε εγκαίρως για την ημερομηνία και την ώρα πραγματοποίησης της ξενάγησης.

    • Για την ξενάγηση με δείπνο, ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα. Και σε αυτή την περίπτωση, αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, ακολουθείται η ίδια διαδικασία ομαδοποίησης και επικοινωνούμε μαζί σας για τον προγραμματισμό της επίσκεψης.

    Η ομάδα μας βρίσκεται στην διάθεσή σας για να σας ενημερώσει για τις
    διαθέσιμες ώρες και ημερομηνίες μέσω e-mail ή στα τηλέφωνα: 22510 44738, 6949544276 και 6980705204

    Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς όλων των ετικετών μας σε φιάλες των 187 ml και 750 ml.

    Θα βρείτε το ωράριο λειτουργίας μας και τα στοιχεία επικοινωνίας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://oinoforoswineryevents.com/contact

    Τα παιδιά επιτρέπονται και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ για άτομα κάτω των 18 ετών.

    Φυσικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας ενημερώσετε.

    Φυσικά, υπάρχει χώρος στάθμευσης στις εγκαταστάσεις μας.

    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.